Vrijwilliger worden

Ben je zorgzaam ingesteld en draai je je hand niet om voor praktisch werk? Kom ons helpen bij de zorg aan de gasten in het hospitium. Actief zijn als vrijwilliger in het hospitium is zinvol werk in een warme, open en gezellige sfeer. Het werk is soms intensief maar altijd zeer dankbaar. “Er zijn” voor de gasten staat centraal. De professionals en vrijwilligers werken intensief samen. Hierdoor kunnen wij onze “liefdevolle topzorg” realiseren.

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers.

Het gaat dan om:

• Zorgvrijwilligers
• Gastvrouwen / gastheren voor de receptie
• Kookvrijwilligers
• Tuinvrijwilligers
• Vrijwilligers voor specifieke taken: huishoudelijk, technisch, administratief, schoonmaak.

De zorgvrijwilligers helpen bij de lichamelijke verzorging, assisteren bij het geven van eten en drinken, lezen voor, doen spelletjes met de gast of maken samen een wandelingetje, hebben de zorg voor de gastenkamer en diverse huishoudelijke taken. De bestrijding van pijn en andere verpleegkundige handelingen zijn in handen van de arts en de verpleegkundigen/ziekenverzorgenden. Als zorgvrijwilliger heb je geen zorgervaring nodig, je leert de vaardigheden bij ons tijdens het inwerken. Je werkt wekelijks minimaal één dienst van 5,5 uur of een slaapdienst. Inroosteren is in overleg. Ervaring in de zorg is niet nodig.  Een goede fysieke gesteldheid en goede gezondheid is wel belangrijk.

De gastvrouwen / gastheren heten bezoekers welkom, schenken koffie en thee, beantwoorden de telefoon en verrichten andere voorkomende taken, zoals het geven van rondleidingen.

De kookvrijwilligers verzorgen in tweetallen dagelijks de avondmaaltijd voor onze gasten, waarbij het menu in overleg met de gasten wordt opgesteld. Er mag per gast ook een familielid mee-eten.

Er is een tuinploeg die, vooral in de zomermaanden, onze mooie tuin wekelijks onderhoudt.

Ook mensen die ondersteuning willen bieden op administratief gebied, of vrijwilligers die zich willen inzetten voor huishoudelijke of technische activiteiten zijn van harte welkom.

De coördinator vrijwilligers weet precies voor welke vrijwillige inzet er op dit moment plaats is; neem contact met haar op voor meer informatie. Als er op dit moment geen plek is voor de functie waar jij belangstelling voor hebt, kun je op een wachtlijst worden geplaatst.

Bel naar het hospitium – 030 6775013 – en vraag naar de coördinator vrijwilligers Anne Robijn.

Of vul het formulier in op de pagina “Aanmelden”