Team

Als gast van het hospitium heeft u te maken met heel veel verschillende professionals en vrijwilligers. Het zorgteam bestaat uit artsen, verpleegkundigen en ziekenverzorgenden. Zij werken nauw samen met elkaar en met de zorgvrijwilligers. Naast de zorg zijn er nog veel andere taken in huis. Veel wordt er door vrijwilligers gedaan, zoals koken, tuinieren, ict- en facilitaire taken. Deze vrijwilligers worden gecoördineerd door de coördinator vrijwilligers. Het zorgteam wordt ondersteund door de team-assistent. Verder is er een geestelijk verzorger en een muziektherapeut in dienst en iemand voor de administratie. Het geheel wordt door de directeur aangestuurd, met op de achtergrond het bestuur. Al deze mensen vormen samen een hecht team, waardoor onze gasten dag en nacht de beste zorg kunnen krijgen.

Voor uw zorg is 24 uur per dag een verpleegkundige in huis. De verpleegkundige werkt ’s ochtends en ’s avonds samen met een ziekenverzorgende. Verder heeft het hospitium zorgvrijwilligers opgeleid. Zij ondersteunen de verpleegkundige en de ziekenverzorgende in de zorg aan u. 

Voor de medische zorg zijn er twee hospitiumartsen. Bij afwezigheid van de vaste hospitiumartsen worden zij vervangen door een waarnemer.  ’s Nachts en in de weekenden maakt het hospitium gebruik van de huisartsenpost. De taak van de artsen is de lichamelijke klachten zo goed mogelijk te verlichten. De artsen behandelen niet alleen lichamelijke klachten, maar ook klachten op andere gebieden.