Typen vrijwilligers

Regelmatig hebben wij de mogelijkheid voor nieuwe vrijwilligers. Het gaat dan om:

• Zorgvrijwilligers
• Gastvrouwen / gastheren voor de receptie
• Kookvrijwilligers
• Tuinvrijwilligers
• Vrijwilligers voor specifieke taken: huishoudelijk, technisch, administratief, schoonmaak

De zorgvrijwilligers helpen bij de lichamelijke verzorging, assisteren bij het geven van eten en drinken, lezen voor, doen spelletjes met de gast of maken samen een wandelingetje, hebben de zorg voor de gastenkamer en diverse huishoudelijke taken. De bestrijding van pijn en andere verpleegkundige handelingen zijn in handen van de arts en de verpleegkundigen/ ziekenverzorgenden. Als zorgvrijwilliger heb je geen zorgervaring nodig, je leert de vaardigheden bij ons tijdens het inwerken.

De gastvrouwen / gastheren heten bezoekers welkom, schenken koffie en thee, beantwoorden de telefoon en verrichten andere voorkomende taken.

De kookvrijwilligers verzorgen in tweetallen dagelijks de avondmaaltijd voor onze gasten, waarbij het menu in overleg met de gasten wordt opgesteld. Er mag per gast ook een familielid mee-eten.

Er is een tuinploeg die, vooral in de zomermaanden, onze mooie tuin wekelijks onderhoudt.

Ook mensen die ondersteuning willen bieden op administratief gebied, of vrijwilligers die zich willen inzetten voor huishoudelijke of technische activiteiten zijn van harte welkom.

De coördinator vrijwilligers weet precies voor welke vrijwillige inzet er op dit moment plaats is, neem contact met haar op voor meer informatie. Als er op dit moment geen plek is voor de functie waar jij belangstelling voor hebt, kan je op een wachtlijst worden geplaatst.