Nieuws

9 december 2021: het Johannes Hospitium Vleuten bestaat 30 jaar!

Vandaag 9 december 2021 is het precies 30 jaar geleden dat het Johannes Hospitium in Vleuten haar eerste gast ontving in een vleugel van het klooster Spes Nostra.

Het hospitium werd destijds opgezet als een project van de Afdeling Nederland van de Maltezer Orde en de Johanniter Orde in Nederland.

In 2003 verhuisde het hospitium naar de locatie waarin wij nu nog steeds zijn gehuisvest.

Vandaag, 30 jaar na de oprichting, mogen wij met gepaste trots zeggen dat wij met vele enthousiaste medewerkers, professionals én vrijwilligers, in ons huis een paar duizend gasten in de laatste fase van hun leven hebben mogen bijstaan met liefdevolle topzorg.

Graag wil ik op deze bijzondere dag, namens het bestuur, al die gedreven medewerkers die de afgelopen drie decennia zich onvermoeibaar hebben ingezet voor de verwezenlijking van het ideaal van onze organisatie, dank zeggen. Welke rol hij/zij ook binnen ons huis vervult/heeft vervuld, samen hebben we dit ideaal 24 uur per dag, 7 dagen in de week, en 365 dagen per jaar invulling gegeven. Uit de grond van mijn hart, chapeau en dank jullie wel!

En natuurlijk hadden we deze mijlpaal op gepaste wijze willen vieren. Ook nu weer waren er gedreven medewerkers die met enthousiasme zich hebben ingezet voor de organisatie van een symposium en een feestelijke avond. Door de pandemie kunnen we die activiteiten helaas nu niet laten plaats vinden. Daarover zijn we allemaal teleurgesteld. En dat geldt natuurlijk in het bijzonder voor die mensen die zich al zo lang met de organisatie daarvan hebben bezig gehouden. Het bestuur is hen daarvoor zeer erkentelijk. Maar van uitstel komt geen afstel. Volgend jaar zullen wij ons 30-jarig bestaan vieren. Daar kunt u op rekenen.

En in de tussentijd gaan we met z’n allen door met datgene waarin wij al zo lang zo goed zijn: liefdevolle topzorg geven aan onze medemens in de laatste fase van zijn/haar leven. Dat zal om diverse reden (ik denk hierbij ook aan de financiën) een uitdaging zijn, maar ik heb er het volste vertrouwen in dat we ook dat met elkaar in de toekomst kunnen waarmaken.

Allen proficiat en op naar een mooie toekomst.

 

Namens het bestuur,

Erik Kerpen, bestuursvoorzitter.

 

Bloemen voor het jarige hospitium

 

 

 

 

Ik ben heel erg blij met het bestaan van de hospices.
Ik heb het idee dat er veel te weinig gebruik van wordt gemaakt.