Aanmelding / begeleiding

aanmelding / introductie

Neem contact met ons op als je belangstelling hebt om als vrijwilliger een bijdrage te leveren. Met of zonder zorgervaring, maar met aandacht voor de zieke medemens in de laatste fase van zijn/haar leven. Er wordt gewerkt in teamverband, samen met betaalde krachten.

De coördinator vrijwilligers heeft een kennismakingsgesprek met de aspirant-vrijwilliger. Als beiden positief zijn maakt de coördinator vrijwilligers de verdere inwerkafspraken. De eerste periode van het inwerken is tevens een wederzijdse proefperiode. Na de inwerkperiode tekenen de vrijwilliger en de coördinator vrijwilligers een vrijwilligersovereenkomst. We verwachten van je dat je de intentie hebt om je voor langere tijd te verbinden met het hospitium.

begeleiding en scholing

Tijdens je werk is de dienstdoende verpleegkundige aanspreekpersoon voor jou als vrijwilliger voor vragen rondom lopende zaken. Er is dus altijd iemand op wie je terug kunt vallen, je bent niet eindverantwoordelijk. Daarnaast is de coördinator vrijwilligers aanspreekpersoon voor overkoepelende / organisatievragen of als je problemen ervaart in je vrijwilligerswerk. Wij vinden het erg belangrijk dat je je als vrijwilliger comfortabel en op je gemak voelt in je werk.

Regelmatig zijn er interne cursusavonden over bijvoorbeeld verschillende aspecten van de zorg en (na een jaar) de mogelijkheid deel te nemen aan externe trainingen.

Twee keer per jaar is er een overleg voor alle teams.

Jaarlijks is er een informeel medewerkers uitje voor alle professionals en vrijwilligers samen.

Een WA / Ongevallen verzekering is geregeld en een reiskostenvergoeding is mogelijk.