Johannes Hospitium Vleuten Kloosterweide 2, 3451 VN Vleuten (Utrecht) Postadres: Postbus 97, 3450 AB Vleuten Tel. 030 6775013 / Fax 030 6771371 info [at] hospitiumvleuten.nl

Johannes Hospitium Vleuten

Wanneer thuis niet meer lukt
Voor de meeste mensen geldt dat zij de laatste fase van hun leven het liefst thuis willen doorbrengen, bij hun dierbaren en in een vertrouwde omgeving. Dat lukt niet altijd: de woonomstandigheden zijn daar niet naar, de nodige zorg ontbreekt of het wordt voor de dierbaren te veel. Dan kan een hospitium of hospice uitkomst bieden. Het biedt een thuis waar palliatieve terminale zorg wordt geboden, gericht op de behoeften van de zieke en op een zo draaglijk en menswaardig leven tot het einde. Daarnaast krijgen ook de dierbaren, familie en vrienden, aandacht en zorg waar dat gewenst, nodig en mogelijk is.

​Wanneer thuis tijdelijk niet meer lukt = respijtzorg
Het is ook mogelijk om tijdelijk in het hospitium te verblijven; wanneer de zorg thuis in de laatste levensfase voor een kortere periode niet mogelijk is of voor een betere instelling op pijn- of symptoombestrijding.

Het Johannes Hospitium Vleuten bestaat sinds 1991 en biedt een gastvrij verblijf en liefdevolle topzorg met 24-uurs professionele verzorging en begeleiding. Er zijn acht gastenkamers. De kleinschaligheid en huiselijkheid van het hospitium geeft de zieke (voor ons: gast) en de dierbaren de veilige en vertrouwde omgeving om op een persoonlijke wijze toe te groeien naar het naderende levenseinde.

Welkom
Het hospitium staat open voor iedereen, ongeacht levensbeschouwing of manier van leven. Inzet is optimale palliatieve zorg, met deskundige begeleiding door arts en verpleegkundigen/verzorgenden en een zo goed mogelijke pijn- en symptoombestrijding. Euthanasie wordt niet toegepast in het hospitium. Euthanasie is dan ook een onderwerp dat vóór opname met u besproken zal worden.

U bent altijd van harte welkom om vrijblijvend een kijkje te komen nemen in ons huis. Als u belt met de dienstdoende verpleegkundige maken we graag tijd om u rond te leiden: telefoon 030 6775013.
Twee maal per jaar, in april en oktober, houden wij een Open Dag waar iedereen welkom is. Meer informatie over het hospitium vindt u in de folder: Liefdevolle topzorg in de laatste levensfase.
In dit fotoboek krijgt u een nader beeld van het hospitium.

Een rustige plek in de gemeente Utrecht
Het gebouw is speciaal ontworpen als hospitium en dateert uit 2004. Het is gelegen op een rustige locatie nabij de dorpskern van de wijk Vleuten-De Meern – gemeente Utrecht. Het hospitium is goed bereikbaar voor bezoekers, ook met het openbaar vervoer
(zie contact).